Inagro Matrix
20.03.18 - Workshop edible insects for food, feed and food security

Eetbare insecten verwerken in voedsel en voeder. Dit is het thema van deze workshop met focus op de Belgische en Afrikaanse context.    

  
21.03.18 - Workshop 'Edible Insects the Value Chain'

Een tweedaagse workshop over het kweken van insecten, veiligheid en verwerking. Een goede netwerkmogelijkheid voor iedereen die met insecten te maken heeft.     


17.04.18 - Trendcollege - Kennismaking met de insectenketen

Hoe begin ik met insectenkweek? Welke insectensoort ga ik kweken? Wat heb ik daar voor nodig en waar kan ik een kijkje nemen? Ik schrijf een businessplan: waar vind ik de marktcijfers? Vives organiseert een trendcollege om duidelijkheid te brengen en antwoorden geven op deze ondernemersvragen.

17.04.18 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.    

  
15.05.18 - Insects to feed the world, China
Een van de grootste stakeholdersmeetings voor de insectensector ter wereld. Het thema van deze editie is ‘food & feed”. Er wordt gekeken naar het potentieel van eetbare insecten, zowel bij humane voeding als bij dierenvoeder.
19.05.18 - Introductiecursus 'zelf eetbare insecten kweken'

Een Europese cursus met lezingen en workshops aan de Hogeschool van Zürich (ZHAW) in Wädenswil    

   
29.05.18 - Bijeenkomst stuurgroep en gebruikersgroep

De projectpartners van Entomospeed komen samen bij KU Leuven campus Geel om de vooruitgang van het project te bespreken en mogelijke samenwerkingen met bedrijven te bekijken.

04.06.18 - Praktische cursus over het kweken van insecten
In deze cursus leer je over de kweek van verschillende soorten insecten en hun specifieke kweekomstandigheden. Je gaat ook praktisch aan de slag met de aspecten die nodig zijn bij het kweken van verschillende soorten insecten voor food en feed en bij het opzetten van een (commerciële) insectenkwekerij.    
26.06.18 - Insect rearing special interest group

Deze SIG (Special Interest Group) wil gelijkgestemde wetenschappers bij elkaar brengen om een sterk, professioneel netwerk te creëren.

05.09.18 - Insecta

Internationaal Symposium over insecten als voeder, voeding en non-food  

17.12.18 - Bijeenkomst stuurgroep en gebruikersgroep

De projectpartners van Entomospeed komen samen bij Fontys campus Venlo om de vooruitgang van het project te bespreken en mogelijke samenwerkingen met bedrijven te bekijken.