De groei van insectenkweek is een kans voor ondernemers in diverse sectoren. Maar hoe begin je met insectenkweek, welke insectensoort kweek je best, wat en hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Starters vragen zich bijkomend af waar ze marktcijfers kunnen vinden voor het schrijven van een businessplan. Het trendcollege zal duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op deze ondernemersvragen.

Trendcollege: kennismaking met de insectenketen
Programma:

Antwoorden liggen niet meteen voor het rapen omdat nog niet alles tot in de puntjes is uitgezocht en vastgelegd. Het college zal een overzicht geven van aanwezige kennis en ervaring, die handvatten biedt voor het starten van een commerciële insectenkweek. Er is ook ruimte om persoonlijke vragen te beantwoorden.

Volgende onderwerpen komen aan bod:
  • Insecten en marktkansen: de route van niche product naar bulktoepassing
  • Insectenkweek: stand van zaken productie en techniek
  • Randvoorwaarden: wetgeving en kwaliteit
  • Starten in de insectenketen: economie, praktijk, planning
  • Automatisatie in de insectenkweek

> Schrijf je in

De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool, NGN, Vives, Thomas More en KULeuven, in samenwerking met Interreg Vlaanderen-Nederland.  

Praktisch:
Datum:
maandag 4 februari 2019
Begintijd:
16u00
Eindtijd:
20u00
Locatie:
Thomas More en KULeuven Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
Kostprijs:
Het college is gratis. Tijdens de pauze zijn er broodjes voorzien. Indien u wil blijven eten, gelieve dit aan te geven. De cateringkost bedraagt 12,5€ (excl. 9% BTW) en moet vooraf betaald worden.
Inschrijven:
 
Inschrijven is verplicht en kan via deze link
Gekoppelde thema's & sectoren: