Eetbare insecten verwerken in voedsel en voeder. Dit is het thema van deze workshop met focus op de Belgische en Afrikaanse context.
Programma:
13:00 – 13:30 |
Welkom door G. Gryseels, directeur Koninklijk Museum Centraal Afrika. |
13:30 – 13:45 |
Wetgeving rond productie, verwerking en gebruik van eetbare insecten.
|
13:45 – 14:15 |
Mogelijke methodes voor het onderscheiden van insecten versus zee geleedpotigen in verwerkte dierlijke eiwitten. Pascal Veys, CRA-W.
|
14 :15 – 14 :45 |
Presentatie van RMCA-projecten over eetbare insecten in Afrika door Patricia Mergen, Koninklijk Museum Centraal Afrika.
|
14 :45 – 15 :15 |
Pauze met versnaperingen op basis van insecten.
|
15 :15 – 15 :45 |
Botanische tuin Meise en het BigPicnic project: eetbare insecten, gebruik door de consument en voedselveiligheid door Jutta Kleber, Botanische tuin Meise.
|
15:45 - 16:30 |
Drink |
>> Schrijf je in
Praktisch:
Datum:
dinsdag 20 maart 2018
Begintijd:
13u00
Eindtijd:
16u30
Locatie:
CAPA-gebouw, 3e verdieping, zaal 33, Leuvensesteenweg 17 Tervuren
Kostprijs:
/
Inschrijven: