De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten worden beschouwd als een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor feed en food. In samenwerking met Wageningen Universiteit en FoodValley organiseert NGN een trendcollege “Kennismaking met de insectenketen”.

Trendcollege 'Kennismaking met de insectenketen'
Programma:

Veel ondernemers in diverse sectoren zien de groei van insectenkweek als een kans. Het trendcollege kan duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op echte ondernemersvragen. Hoe begin je met insectenkweek, welke insectensoort kweek je best, wat heb je daarvoor nodig en waar kan je een kijkje nemen? De starters in de sector zitten met bijkomende vragen. Waar kan ik marktcijfers vinden voor het schrijven van mijn businessplan of hoeveel ruimte heb ik nodig en waar kan ik terecht voor relevante kennis?

Antwoorden liggen niet meteen voor het rapen omdat nog niet alles tot in de puntjes is uitgezocht en vastgelegd. Het college zal een overzicht geven van aanwezige kennis en ervaring, die handvatten biedt voor het starten van een commerciële insectenkweek.
 
Deze onderwerpen komen aan bod:
  • Insecten en marktkansen: de route van niche product naar bulktoepassing
  • Insectenkweek: stand van zaken productie en techniek
  • Randvoorwaarden: wetgeving en kwaliteit
  • Starten in de insectenketen: economie, praktijk, planning
    Automatisatie in de insectenkweek

De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool en NGN. Dit is in samenwerking met VENIK, WUR en FoodValley en wordt financieel mogelijk gemaakt door Interreg Vlaanderen-Nederland.

Doel van dit college is om aanwezige kennis en ervaring te delen als basis voor het starten van een commerciële insectenkweek. Er is ook ruimte om persoonlijke vragen te beantwoorden.
>> Schrijf je in

Na inschrijving krijg je een bevestiging met details van de locatie.

Praktisch:
Datum:
donderdag 28 juni 2018
Begintijd:
16u00
Eindtijd:
20u00
Locatie:
Wageningen
Kostprijs:
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Inschrijven:
 
Gekoppelde thema's & sectoren: