Agenda
04.05.18 - Geleid bezoek praktijkcentrum insectenkweek Inagro

Het onderzoek naar industriële insectenkweek blijft groeien bij Inagro. Ben je (als starter) actief in de sector en benieuwd naar hun aanpak? Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun onderzoeksruimtes en kweekcellen.     

   
15.05.18 - Insects to feed the world, China
Een van de grootste stakeholdersmeetings voor de insectensector ter wereld. Het thema van deze editie is ‘food & feed”. Er wordt gekeken naar het potentieel van eetbare insecten, zowel bij humane voeding als bij dierenvoeder.
17.05.18 - Basiscursus insecten kweken: van theorie naar praktijk
In deze cursus leer je over de kweek van verschillende soorten insecten, hun biologie en hun specifieke kweekomstandigheden. Hoe moet ik insecten huisvesten? Wat zijn de beste condities om ze te kweken en hoe zorg je ervoor dat er geen ziektes en plagen de kop opsteken? Welke voeding zorgt voor optimale groei bij welke specifieke insectensoort? Hoe ziet de huidige wet- en regelgeving rond het kweken van insecten eruit en wat zijn de kosten en opbrengsten?
19.05.18 - Introductiecursus 'zelf eetbare insecten kweken'

Een Europese cursus met lezingen en workshops aan de Hogeschool van Zürich (ZHAW) in Wädenswil    

   
29.05.18 - Bijeenkomst stuurgroep en gebruikersgroep

De projectpartners van Entomospeed komen samen bij KU Leuven campus Geel om de vooruitgang van het project te bespreken en mogelijke samenwerkingen met bedrijven te bekijken.

26.06.18 - Insect rearing special interest group

Deze SIG (Special Interest Group) wil gelijkgestemde wetenschappers bij elkaar brengen om een sterk, professioneel netwerk te creëren.

05.09.18 - Insecta

Internationaal Symposium over insecten als voeder, voeding en non-food  

17.12.18 - Bijeenkomst stuurgroep en gebruikersgroep

De projectpartners van Entomospeed komen samen bij Fontys campus Venlo om de vooruitgang van het project te bespreken en mogelijke samenwerkingen met bedrijven te bekijken.